Kombinin Açılmamasının Çözümü Nasıldır? Akış Şalteri Nedir ve Nasıl Değiştirilir?

Kombilerin standart kullanımı esnasında çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalınabiliyor. Kombinin kullanılamamasına neden olan sorunların giderilmesi noktasında profesyonel Sultanbeyli Arçelik Servisi müdahalesi sağlanabiliyor. Kombinin açılmaması sorununu yaşayan kullanıcılar için genellikle cihazdaki akış şalteri sorunu söz konusu olmaktadır. Kombide bulunan akış şalterinin bir problem algılaması ve vericiye kombinin ateşlenmesini önleyecek bir sinyal göndermesi durumu yaşanır.

Kombi Akış Şalteri Nedir?

Kombilerde bulunan en temel güvenlik bileşenlerinin başında akış şalteri gelir. Güvenli ve sağlıklı kombi kullanımı için en önemli cihaz bileşeni olan akış şalteri, herhangi bir sorun algılanması durumunda anında devreye girmektedir. Akış şalterinin devreye girmesi ise cihazın bileşenlerinde teknik olarak bir sorun algılamasıyla söz konusu olur. Devreye giren akış şalteri kombinin vericisine ateşleme fonksiyonunun yerine getirilmemesi amacıyla bir sinyal gönderir. Bu sayede kombinizin güvenlik amacıyla ateşlemeyi gerçekleştirmeyerek, çalışmamasını sağlar.

Kombi Akış Şalteri Hangi Durumlarda Değiştirilir?

Kombilerde bulunan akış şalteri çeşitli faktörlere bağlı olarak arızalanabilir. Kombideki akış şalterinde “enkaz birikimi” olarak tabir edilen kalıntı ve pas birikimi söz konusu olabilir. Bu durum akış şalterinde tıkanıklığa neden olur. Bu durumda da akış şalteri açık veya kapalı konumda kilitli kalır. Kombinizde böyle bir durumun mevcut olup, olmadığının tespit edilebilmesi için dahi mutlaka profesyonel https://www.arcelikservisi.tv  hizmetlerine başvuruda bulunmalısınız. Uzman teknikerler tarafından kombideki akış şalteri parçası özel ekipmanlar vasıtasıyla kontrol edilir. Eğer belirtilen durumun söz konusu olduğu tespit edilirse akış şalterinin yenisiyle değişimi gerçekleştirilir.

Kombi Akış Şalteri Nasıl Değiştirilir?

Kombinizin akış şalteri parçasının değişimi pratik ve ekonomik bir işlem sürecinden oluşur. Ancak parçanın son derece teknik ve ehemmiyetli bir bileşen olmasından mütevellit değişim işleminin uzman Kurtköy Demirdöküm Kombi Servisi teknikeri tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Kombinin akış şalteri yerinden sökülerek, yerine yenisi takılır. Bu işlem yerinde servis hizmetleri ile kısa süre içerisinde tamamlanabilir. Böylelikle en kısa süre içerisinde kombinin yeniden tam performanslı ve güvenli kullanılabilirlik kazanması sağlanarak, değişim işlemi tamamlanır.

 

Cevapla!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*